Davino
toggle menu

Domaine Ceptura Rose

Merlot & Cabernet Sauvignon

Se produce în anii favorabili din struguri care provin din cele mai bune parcele de Merlot și Cabernet Sauvignon. Stabilirea momentului optim de recoltare și selecția calitativă urmăresc exprimarea nuanțelor de fruct caracteristice unei maturități depline. Strugurii sunt desciorchinați iar boabele sunt zdrobite ușor. Tehnica de vinificație utilizată folosește metoda de separație gravitațională a mustului rosé, macerația peliculară având loc la 14- 15 ̊C timp de 3 ore (Merlot) çi 5 ore (Cabernet Sauvignon). Decantarea urmată de stabulație la rece timp de 48 ore la cca. 10 ̊C a mustului este continuată prin fermentarea acestuia la temperatura controlată de 10-12 ̊C în vase de inox de 100 Hl timp de 14 pânå la 17 zile. Maturare pe depozit fin de drojdii.

2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2018