Davino
toggle menu

Domaine Ceptura Blanc

Sauvignon Blanc,
Feteasca Alba & Riesling Italico

Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai bune parcele, urmata de selectie finala la banda de sortare, in crama. Cele trei soiuri care intra in sortiment sunt vinificate separat. Tehnologia de vinificatie de tip preponderent reductiv este orientata in pastrarea aromelor varietale ale strugurilor dar si in dezvoltarea unui profil senzorial definit de arome fermentative si de maturare pe drojdii fine. Flux menajat de prelucrare, plecand de la strugure si pana la vinul imbuteliat. Strugurii sunt doar desciorchinati, boabele nu se zdrobesc. Maceratie peliculara 5 ore la 13-15°C pentru Sauvignon. Mustul separat prin scurgere gravitationala fara presare este decantat la frig timp de 24-26 ore. Fermentatie alcoolica in vase de inox de 70-100 Hl termostatate la 10-12°C, cu drojdii selectionate pentru fiecare sortiment in parte. Cupajul este rezultatul selectiei celor mai valoroase loturi, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Asamblajul din 2014 beneficiaza de 10% Sauvignon Blanc maturat in vase mari de lemn de 600 litri si 15% Riesling Italico fermentat si maturat in vas mare de lemn de 10 Hl.

2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016