Davino
toggle menu

Faurar Alb

Sauvignon Blanc & Feteasca Alba & Riesling Italico

Vinificatie varietala, parcelara, obiectivul avut in vedere fiind exprimarea tipicitatii de soi si obtinerea unor vinuri proaspete si fructuoase. Tehnologie menajata de prelucrare, plecand de la strugure si pana la vinul imbuteliat. Presarea lejera, cu tehnologie pneumatica la max. 1 bar, urmata de deburbarestabulatie la frig de 24 ore. Fermentatia alcoolica in vase de inox de 100 hl termostatate la 10-12°C, cu drojdii selectionate pentru fiecare soi in parte. Maturat in vase de inox.

2016

Faurar Rose

Rose Cabernet Sauvignon & Merlot

Este obținut prin vinificarea în alb a strugurilor roșii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot recoltați la maturitate deplinå. Macerația peliculară este facută la 12-15°C, timp de 1-3 ore. La vinificație a fost folosită metoda saignée de separație gravitațională a mustului rosé, urmată de decantare statică la 5°C timp de 24 ore. Fermentare în vase de inox de 100 Hl, la temperatura controlatå 13°C timp de 14 pânå la 16 zile. Maturare 3 luni în vase de inox.

2016

Faurar Rosu

Merlot & Cabernet Sauvignon Feteasca Neagra

Soiurile sunt vinificate separat după o tehnologie clasica de fermentare pe bostina, în vase de inox de 150 Hl la 24-26°C, timp de 19 zile la Merlot, 21 zile la Cabernet si 14 zile Feteasca Neagra. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. 30% din vin este maturat exclusiv în vase de inox, iar 70% este maturat timp de 8 luni în barique de stejar romanesc la al doilea ciclu de utilizare.

2014