Davino
toggle menu

Iacob Alb

Sauvignon Blanc & Feteasca Alba

Soiurile sunt vinificate separat printr-o tehnologie menajata de prelucrare, de la strugure si pânå la vinul îmbuteliat. Obiectivul avut in vedere urmareste exprimarea si pastrarea aromelor primare varietale tipice fiecarui soi în parte si completarea acestora cu note fermentative elegante si elaborate. Sunt luate in calcul parcelele care asteapta ca in cativa ani sa dea examenul pentru gama superioară. Maceratie peliculara 8 ore la 12-13°C. Presare lejera cu tehnologie pneumatica la max. 600 mbar, urmata de deburbarestabulatie la frig de 24 ore. Fermentatia alcoolica in vase de inox de 100 hl termostatate la 10-12°C, cu drojdii selectionate pentru fiecare sortiment in parte. Maturat in vase de inox.

2016

Iacob Rosu

Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra

Soiurile sunt vinificate separat dupa o tehnologie clasica de fermentare pe bostina in vase de inox de 150 Hl la 24-26C, timp de 17 zile la Feteasca Neagra si 21-27 zile la Cabernet Sauvingnon . Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare timp de 12 luni in barique de stejar romanesc la al doilea ciclu de utilizare. Invechire la sticla minimum 12 luni.

2014

Iacob Rose

Cabernet Sauvignon & Merlot

Se produce in anii favorabili prin vinificarea in alb a strugurilor rosii din soiurile Merlot si Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt desciorchinati iar boabele sunt zdrobite usor. Pentru fermentare sunt folosite musturi obtinute atat prin metoda > de separatie gravitationala, cat si musturi separate prin presare pneumatica. Maceratia peliculara este facuta la 12-13 ̊C, timp de 3-4 ore, decantare la 5 ̊C timp de 24 ore. Fermentare in vase de inox de 100 Hl, la temperatura controlata 15 ̊C timp de 12 pana la 15 zile. Maturare pe depozit fin de drojdii.

2016