Davino
toggle menu

Monogram

Feteasca Alba

Cunoscut ca fiind un soi capricios, producerea lui este condiitonata de fiecare data de obitnerea unei bune maturitati a strugurilor. Conditiile anului 2014 au favorizat maturarea impecabila a soiului, expunându-l mai putin la factorii fiziologici de stress. Prin vinificatie s-a urmårit obtinerea unui vin mai elaborat, bine structurat, amplu, cu arome complexe date de maturarea pe depozit fin de drojdii, dar çi cu pastrarea aromelor tipice de soi. Strugurii sunt separa]t de ciorchine, boabele nu se zdrobesc. Este folosit doar mustul de prima calitate obtinut prin scurgere gravitationalå, fara presare. Decantarea mustului în tancuri de inox racite la 8°C, timp de 36 ore. Fermentatie alcoolicå folosind drojdii specializate la 14°C. Durata fermentatiei: 3 såptåmani. Batonage pe depozit fin de drojdii timp de 6 luni.

2016

Monogram

Feteasca Neagra

Se produce din struguri obtinuti prin cules selectiv, din parcelele cele mai valoroase de Feteasca Neagra, pentru a cåror plantare au fost folositi altoi selectati special din arealul Ceptura. Tehnologia este orientatå spre obtinerea unui vin bine structurat, mai elaborat, cu o corpolenta peste medie çi cu pastrarea caracterului de soi. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie în rosu: clasicå pe bostina, in vase mici de inox la 22°C timp de 17-19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare in baricuri de stejar de 225 litri din care 30% - noi si 70% la a doua utilizare, la 15°C, timp de 8 luni. Invechire la sticla - minim 18 luni.

2013