Davino
toggle menu

Sol

Sol cu un mare grad de eterogenitate. Pe dealurile dinspre vest, aprovizionat in argile cu continut ridicat de oxizi de fier propice soiurilor de vinuri rosii. Pe dealurile dinspre est, o structura usoara de formatiune calcaroasa sarmatice favorizeaza obtinerea vinurilor aromate

Clima

Climatul este unul temperat continental cu ierni reci si veri calde. Excesele continentului est-european atenuate datorita protectiei dealurilor subcarpatice in fata curentilor reci si prin patrunderea de mase de aer cald de origine mediteranean dinspre S, S-V de-a lungul Subcarpatilor.

Precipitatii

Zona este caracterizata de valori heliotermice exceptionale pentru cultura vitei de vie: radiatie solara globala de peste 120-130 Kcal/cm2, insolatie ~ 2150-2200 ore si o suma a temperaturilor medii zilnice(mai mari de 0°C) de peste 4.000 grd. Temperatura medie anuala este de cca 10,6°C. Precipitatii cca. 600 mm medie anuala.

Oamenii

Oamenii locului traiesc prin viile lor. Sunt oameni inzestrati cu virtutea muncii, meritul rabdarii si pasiunea pentru vin.Cu acesti oameni iscusiti si blanzi mostenitori ai geniului locului, Davino pleaca an de an in lungul drum al vinului catre perfectiune.