DOMAINE CEPTURA BLANC
Sauvignon Blanc, Feteasca Alba & Riesling Italico
DOMAINE CEPTURA BLANC
Descriere

Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai bune parcele, urmata de selectie finala la banda de sortare, in crama. Cele trei soiuri care intra in sortiment sunt vinificate separat. Tehnologia de vinificatie de tip preponderent reductiv este orientata in pastrarea aromelor varietale ale strugurilor dar si in dezvoltarea unui profil senzorial definit de arome fermentative si de maturare pe drojdii fine.

Flux menajat de prelucrare, plecand de la strugure si pana la vinul imbuteliat. Strugurii sunt doar desciorchinati, boabele nu se zdrobesc. Maceratie peliculara 5 ore la 13-15°C pentru Sauvignon. Mustul separat prin scurgere gravitationala fara presare este decantat la frig timp de 24-26 ore. Fermentatie alcoolica in vase de inox de 70-100 Hl termostatate la 10-12°C, cu drojdii selectionate pentru fiecare sortiment in parte.

Cupajul este rezultatul selectiei celor mai valoroase loturi, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Asamblajul din 2014 beneficiaza de 10% Sauvignon Blanc maturat in vase mari de lemn de 600 litri si 15% Riesling Italico fermentat si maturat in vas mare de lemn de 10 Hl.

PRECIPITATII 365 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,8°C
INSOLATIE 1550 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 198 zile
PRODUCTIA 1550 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Galben - verzui
OLFACTIV Floral, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze, floare de soc si nuante usor minerale, persistent.
GUST Proaspat, foarte bine echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 325 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,4°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 213 zile
PRODUCTIA 1350 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Galben - verzui
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze, floare de soc si usoare note minerale, persistent.
GUST Proaspat, foarte bine echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu final usor amarui.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 299 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,1°C
INSOLATIE 1650 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 206 zile
PRODUCTIA 1370 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Galben - verzui
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze, floare de soc si usoare note minerale, persistent.
GUST Proaspat, foarte bine echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu final usor amarui.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 420 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,6°C
INSOLATIE 1550 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 198 zile
PRODUCTIA 1350 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde-galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze, floare de soc si usoare note minerale, persistent.
GUST Proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 375 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,5°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 1350 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde-galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze, floare de soc si usoare note minerale, persistent.
GUST Proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 335 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 11,1°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 208 zile
PRODUCTIA 1350 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze, floare de soc si usoare note minerale, persistent.
GUST Proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 386 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,7°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 223 zile
PRODUCTIA 1980 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze si fructul pasiunii, litchi si usoare note minerale, persistent.
GUST Proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 3470 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze si fructul pasiunii, litchi si usoare note minerale, persistent.
GUST Proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 498 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1530 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 3640 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze si fructul pasiunii, litchi, acompaniat de usoare note minerale si lemn de stejar, persistent.
GUST Proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 492 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 3450 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze si fructul pasiunii, litchi, acompaniat de usoare note minerale si lemn de stejar, persistent.
GUST Proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 526 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1460 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 4950 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze si fructul pasiunii, litchi, acompaniat de usoare note minerale si lemn de stejar, persistent.
GUST Proaspat, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 518 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,3°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 4730 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze si flori albe, acompaniat de usoare note minerale si lemn de stejar, persistent.
GUST Proaspat, senzatie retronazala intensa, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1580 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 226 zile
PRODUCTIA 2900 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fructuos, cu nuante de lastari de coacaze si flori albe, acompaniat de usoare note minerale si lemn de stejar, persistent.
GUST Proaspat, senzatie retronazala intensa, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent usor mineral, complex.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
DOMAINE CEPTURA ROUGE
Cabernet Sauvignon, Merlot & Feteasca Neagra
DOMAINE CEPTURA ROUGE
Descriere

Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din parcelele cele mai valoroase, vita de vie avand o varsta medie de circa 37-40 ani. Cele trei soiuri care intra in sortiment sunt vinificate separat. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 26-28°C Cabernet Sauvignon - timp de 29 zile, Merlot 23 zile si Feteasca Neagra 19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, in barrique. 80% maturat 9 - 10 luni in baricuri mici de stejar romanesc(225 litri) , restul de 20% in vase de inox. Invechire la sticla minim 30 luni.

PRECIPITATII 375 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,1°C
INSOLATIE 1538 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 195 zile
PRODUCTIA Feteascã Neagrã: 1440 l/ha Cabernet Sauvignon: 1210 l/ha Merlot: 1780 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens si persistent, complex: fructe de padure, prune uscate, miez de nuca si nuan]e de lemn de stejar.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund, cu un postgust remanent ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 430 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,1°C
INSOLATIE 1320 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 193 zile
PRODUCTIA Feteascã Neagrã: 1240 l/ha Cabernet Sauvignon: 1130 l/ha Merlot: 1580 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens si persistent, complex: fructe de padure, prune uscate, miez de nuca si scortisoara.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund, cu un postgust remanent ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 365 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,8°C
INSOLATIE 1550 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 198 zile
PRODUCTIA 1,780 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens si persistent,prune uscate, fructe rosii si scortisoara.
GUST Fructe rosii bune, fine, tari si coapte tanini, proaspete si curate, piperat pe finisaj lung
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 325 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 11,4°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 203 zile
PRODUCTIA 1870 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens si persistent, complex: prune uscate; fructe de padure, miez de nuca; scortisoara si curmale uscate.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund, cu un postgust remanent condimentat, cu o panta lunga ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 299 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 11,1°C
INSOLATIE 1650 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 206 zile
PRODUCTIA 1780 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, cu fond de cirese salbatice si visine negre, prune uscate, nuante de lemn de stejar si cafea, persistent.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund, atac ferm si postgust remanent, structura tanica complexa si elaborata.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 420 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,6°C
INSOLATIE 1550 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 198 zile
PRODUCTIA 1780 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens, complex si persistent, cu fond de visine negre, prune uscate, condimentat (piper verde), lemn de stejar si cafea.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund, cu un postgust remanent condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 375 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,5°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 1780 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens, complex si persistent, cu fond de visine negre, stafide si piper verde, note de ciocolata si cafea.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 335 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 11,1°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 208 zile
PRODUCTIA 2850 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens, complex si persistent, cu fond de visine negre, stafide si piper verde, note de ciocolata si cafea.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 386 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 11,7°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 223 zile
PRODUCTIA 2380 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens, complex si persistent, cu fond de visine negre, stafide si piper verde, note de ciocolata si cafea.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 3400 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens si complex, cu fond de visine negre, prune uscate, nuante de lemn de stejar si cafea, persistent.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 498 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anual 10.2°C
INSOLATIE 1530 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 2850 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens si complex, cu fond de visine negre si prune uscate, usor picant, nuante de lemn de stejar si cafea, persistent
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent, condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 492 mm în perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,4 C
INSOLATIE 1560 ore în perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 2900 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens si complex, cu fond de visine negre si prune uscate, usor picant, nuante de lemn de stejar si cafea, persistent
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
DOMAINE CEPTURA ROSE
Merlot & Cabernet Sauvigno
DOMAINE CEPTURA ROSE
Descriere

Se produce in anii favorabili din struguri care provin din cele mai bune parcele de Merlot si Cabernet Sauvignon. Stabilirea momentului optim de recoltare si selectia calitativa urmaresc exprimarea nuantelor de fruct caracteristice unei maturitati depline. Strugurii sunt desciorchinati iar boabele sunt zdrobite usor. Tehnica de vinificatie utilizata foloseste metoda de separatie gravitationala a mustului rost, maceratia peliculara avand loc la 14- 15 ̊ C timp de 3 ore (Merlot) si 5 ore (Cabernet Sauvignon). Decantarea urmata de stabulatie la rece timp de 48 ore la cca. 10 ̊ C a mustului este continuata prin fermentarea acestuia la temperatura controlata de 10-12 ̊ C in vase de inox de 100 Hl timp de 14 pana la 17 zile. Maturare pe depozit fin de drojdii.

PRECIPITATII 375 mm în perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,8°C
INSOLATIE 1550 ore în perioada de vegetatie
VEGETATIE 198 zile
PRODUCTIA 1750 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe de padure bine coapte, predominant fragi, persistent.
GUST Expresiv, proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 325 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 11,4°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 213 zile
PRODUCTIA 1650 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe de padure bine coapte, predominant fragi, persistent.
GUST Expresiv, proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 299 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 11,1°C
INSOLATIE 1650 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 206 zile
PRODUCTIA 1750 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe de padure bine coapte, predominant fragi, persistent.
GUST Expresiv, proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 420 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,6°C
INSOLATIE 1550 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 198 zile
PRODUCTIA 1550 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe de padure bine coapte, predominant fragi, persistent, intens.
GUST Expresiv, proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 375 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,5°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 1650 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe de padure bine coapte, predominant fragi, persistent, intens.
GUST Expresiv, proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 335 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 11,1°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 208 zile
PRODUCTIA 1600 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe de padure bine coapte, persistent.
GUST Expresiv, proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 386 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 11,7°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 223 zile
PRODUCTIA 2100 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe de padure bine coapte, persistent.
GUST Expresiv, proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 3450 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe de padure cu accente de fragi si zmeura, persistent.
GUST Proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 498 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1530 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 3640 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe de padure cu accente de fragi si zmeura, persistent.
GUST Proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 492 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 3450 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe de padure cu accente de fragi si coacaze negre, persistent.
GUST Proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 526 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1460 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 3860 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe rosii de padure cu accente de fragi si coacaze negre, persistent.
GUST Proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 518 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,3°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 4260 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe rosii de padure cu accente de fragi si coacaze negre, persistent.
GUST Proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA Medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1580 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 226 zile
PRODUCTIA 2900 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe rosii de padure si accente de fragi si coacaze negre, persistent.
GUST Proaspat, echilibrat, bine structurat,amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
FLAMBOYANT
Cabernet Sauvignon, Merlot & Feteasca Neagra
FLAMBOYANT
Descriere

Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vita de vie avand o varsta medie de circa 37 - 40 ani.

Vinificarea separata a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 26-28°C, Cabernet Sauvignontimp de 29 zile, Merlot–23 zile si Feteasca Neagra–19 zile.

Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, in barrique. 100% maturat in baricuri de stejar romanesc din care: 88% noi si 12% la a doua utilizare timp de 9-10 luni. In cupaj concura cele mai valoroase butoaie, procentele de participare ale fiecarui soi fiind: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20% si Feteasca Neagra 10%. Invechire la sticla minimum 30 luni.

PRECIPITATII 360 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1545 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 197 zile
PRODUCTIA 1250 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens si persistent, complex: fructe de padure, piper verde si nuante de tutun macerat si cafea. Buchet elegant usor iodat.
GUST Complex si expresiv, amplu, robust dar rotund, cu un postgust remanent ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 325 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,4°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 213 zile
PRODUCTIA 1450 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, persistent si intens, cu nuante condimentate de piper verde, cafea si piele tabacita, fructe rosii de padure si miez de nuca.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund, cu un postgust remanent condimentat ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 420 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,6°C
INSOLATIE 1550 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 198 zile
PRODUCTIA 1450 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, persistent si intens, cu nuante condimentate de piper verde, cafea si piele tabacita, fructe rosii de padure si miez de nuca.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 375 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,5°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 1450 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, persistent si intens, cu nuante de coacaze negre, condiment, piper verde, menta si tabac.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 335 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,1°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 208 zile
PRODUCTIA 2600 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii. Complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre, stafide, condiment, piper verde, menta si tabac.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 386 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,7°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 223 zile
PRODUCTIA 2380 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre, stafide, condiment, piper verde, menta si tabac.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 3310 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre, stafide, condiment, piper verde, menta si tabac.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 498 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2 °C
INSOLATIE 1530 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 2600 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre, miez de nuca, piper verde, menta si tabac.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 492 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4 °C
INSOLATIE 1560 ore în perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 2850 l/ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre, miez de nuca, piper verde, menta si tabac.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fne si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
REVELATIO
Sauvignon Blanc & Feteasca Alba
REVELATIO
Descriere

Sauvignon Blanc 86%, Feteasca Alba 14%. Soiurile sunt vinificate separat. Strugurii de Sauvignon Blanc provin din cele mai valoroase parcele din plaiul Valea Gardului, fiind selectionati in proportie de 25% din plantatii cu varsta de 28-32 de ani, iar 75% din colectia de vie tanara de 7-9 ani plantata cu 3 din cele mai valoroase clone de origine franceza. Un procent de 30% din Sauvignon este partial fermentat si maturat in vase mari de lemn de 10 Hl. Vinificatia primara respecta principiile unui flux menajat si rapid.

Maceratie peliculara 5-6 ore la 12-15°C. Mustul separat exclusiv gravitational si deburbat la frig timp de 24 de ore. Tehnologia de vinificatie de tip preponderent reductiv, prin care s-a urmarit pastrarea aromelor primare varietale, a fost completata cu tehnici traditionale de maturare pe depozit fin de drojdie (battonage), in scopul completarii profilului aromatic cu arome secundare elaborate. Fermentatie alcoolica in vase mici de inox de 70-80 Hl la 10-12°C cu drojdii specializate, urmata de maturare pe depozit fin de drojdii, 6 luni pentru Sauvignon.

PRECIPITATII 299 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,1°C
INSOLATIE 1650 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 206 zile
PRODUCTIA 1300 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Floral, intens, fin, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori de soc si grapefruit, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 420 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,6°C
INSOLATIE 1550 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 198 zile
PRODUCTIA 1350 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fin, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori de soc si grapefruit, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust complex, remanent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 375 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,5°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 1350 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Floral, intens, fin, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori de soc si grapefruit, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust complex, remanent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 335 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,1°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 208 zile
PRODUCTIA 1300 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Floral, intens, fin, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori de flori albe si fructe de litchi, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 386 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,7°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 223 zile
PRODUCTIA 1300 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Fin, intens, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori de flori albe, fructul pasiunii si note condimentate de miez de nuca coapta, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 3450 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Fin, intens, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori albe, fructul pasiunii si note condimentate de miez de nuca coapta, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent cremos.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 498 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1530 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 3640 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Fin, intens, cu nuante vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori albe, fructul pasiunii si note condimentate de miez de nuca coapta, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent cremos.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 492 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 3450 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui stralucitor
OLFACTIV Fin, intens, cu tuse usoare vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori albe, fructul pasiunii si note condimentate de miez de nuca coapta, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent cremos.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 526 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1460 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 4830 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Fin, intens, cu tuse usoare vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori albe, fructul pasiunii si note condimentate de miez de nuca coapta, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent cremos.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 518 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,3°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 4730 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Fin, intens, cu tuse usoare vegetale de coacaze, profunzimi minerale si arome de flori albe, cu note condimentate de miez de nuca coapta, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent, cu un postgust remanent cremos.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1580 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 226 zile
PRODUCTIA 2900 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Fin, expresiv, cu usoare note vegetale, profunzimi minerale, arome citrice si note condimentate, persistent.
GUST Expresiv, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent cu un postgust remanent, cremos.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
REZERVA
Cabernet Sauvignon,Merlot & Feteasca Neagra
REZERVA
Descriere

Se produce numai in anii favorabili prin vinificarea separata a celor trei soiuri din cuplaj:Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra. Strugurii selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificare in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22-26 C. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica.

Maturare in baricuri 100% noi de stejar romanesc timp de 12 luni, cu batonaj pe depozit de drojdii fine. In cupaj concura cele mai valoroase butoaie rezultate in urma selectiei pozitive, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Invechire la sticla minim 24 luni.

PRECIPITATII 325 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,4°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 213 zile
PRODUCTIA 1450 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens si complex, cu nuante de piper si cafea, completat cu arome de fructe rosii de padure si lemn de stejar, persistent.
GUST Amplu si ferm, cu o panta lunga ce acopera toate nivelele senzoriale, echilibrat si armonios structurat, final persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 420 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,6°C
INSOLATIE 1550 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 198 zile
PRODUCTIA 1450 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, persistent si intens, cu nuante condimentate de piper verde, cafea si piele tabacita, fructe rosii de padure si miez de nuca.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 335 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 11,1°C
INSOLATIE 1630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 208 zile
PRODUCTIA 2600 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, persistent si intens, cu nuante condimentate de piper verde, cafea si piele tabacita, fructe rosii de padure si miez de nuca.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 3310 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre confate, condiment, piper verde, menta si tabac.
GUST Complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune în evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
IACOB ALB
Sauvignon Blanc & Feteasca Alba
IACOB
Descriere

Soiurile sunt vinificate separat printr-o tehnologie menajata de prelucrare, de la strugure si pânå la vinul îmbuteliat.

Obiectivul avut in vedere urmareste exprimarea si pastrarea aromelor primare varietale tipice fiecarui soi în parte si completarea acestora cu note fermentative elegante si elaborate. Sunt luate in calcul parcelele care asteapta ca in cativa ani sa dea examenul pentru gama superioară. Maceratie peliculara 8 ore la 12-13°C. Presare lejera cu tehnologie pneumatica la max. 600 mbar, urmata de deburbarestabulatie la frig de 24 ore. Fermentatia alcoolica in vase de inox de 100 hl termostatate la 10-12°C, cu drojdii selectionate pentru fiecare sortiment in parte. Maturat in vase de inox.

PRECIPITATII 526 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1460 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 4830 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Caracteristic soiurilor, intens si persistent. Floral, cu iz de floare de lamai si note usor vegetale.
GUST Proaspat, fructuos, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 518 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,3°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 4830 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Caracteristic soiurilor, intens si persistent. Floral, cu iz de floare de lamai si note usor vegetale, persistent.
GUST Proaspat, fructuos, expresiv, fin dar amplu, extractiv, echilibrat si persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1580 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 226 zile
PRODUCTIA 4850 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Caracteristic soiurilor, intens si persistent, Floral, cu iz de floare de lamai si note usor vegetale, persistent.
GUST Proaspat, fructuos, expresiv. Fin dar amplu, extractiv, echilibrat si persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
IACOB ROSU
Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra
IACOB
Descriere

Soiurile sunt vinificate separat dupa o tehnologie clasica de fermentare pe bostina in vase de inox de 150 Hl la 24-26C, timp de 17 zile la Feteasca Neagra si 21-27 zile la Cabernet Sauvingnon . Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare timp de 12 luni in barique de stejar romanesc la al doilea ciclu de utilizare. Invechire la sticla minimum 12 luni.

PRECIPITATII 498 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1530 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 5800 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Caracteristic soiurilor, intens si persistent, complex, cu note de fructe confiate, lemn de stejar si cafea.
GUST Amplu si ferm, cu o panta lunga ce acopera toate nivelele senzoriale, echilibrat si armonios structurat, final persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 492 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,3°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 5200 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Caracteristic soiurilor, intens si persistent, complex, cu note de fructe confiate, lemn de stejar si cafea.
GUST Amplu si ferm, cu o panta lunga ce acopera toate nivelele senzoriale, echilibrat si armonios structurat, final persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
IACOB ROSE
Cabernet Sauvignon & Merlot
IACOB
Descriere

Se produce in anii favorabili prin vinificarea in alb a strugurilor rosii din soiurile Merlot si Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt desciorchinati iar boabele sunt zdrobite usor. Pentru fermentare sunt folosite musturi obtinute atat prin metoda de separatie gravitationala, cat si musturi separate prin presare pneumatica. Maceratia peliculara este facuta la 12-13 ̊C, timp de 3-4 ore, decantare la 5 ̊C timp de 24 ore. Fermentare in vase de inox de 100 Hl, la temperatura controlata 15 ̊C timp de 12 pana la 15 zile. Maturare pe depozit fin de drojdii.

PRECIPITATII 526 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1460 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 4550 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu arome de fructe de padure, visine si piersica salbatica , persistent
GUST Proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 518 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,3°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 4850 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu arome de fructe roșii de padure, vișine si coacaze nergre, persistent.
GUST Proaspat, echilibrat, bine structurat, amplu, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
FAURAR ALB
Sauvignon Blanc & Feteasca Alba & Riesling Italico
FAURAR ALB
Descriere

Vinificatie varietala, parcelara, obiectivul avut in vedere fiind exprimarea tipicitatii de soi si obtinerea unor vinuri proaspete si fructuoase. Tehnologie menajata de prelucrare, plecand de la strugure si pana la vinul imbuteliat. Presarea lejera, cu tehnologie pneumatica la max. 1 bar, urmata de deburbarestabulatie la frig de 24 ore. Fermentatia alcoolica in vase de inox de 100 hl termostatate la 10-12°C, cu drojdii selectionate pentru fiecare soi in parte. Maturat in vase de inox.

PRECIPITATII 526 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1460 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 5040 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Caracteristic soiurilor, intens si persistent, floral cu note usor minerale.
GUST Proaspat, fructuos, echilibrat, fin, amplu si persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 518 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,3°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 4910 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Caracteristic soiurilor, intens si persistent, floral cu note usor minerale, persistent.
GUST Proaspat, fructuos, expresiv, echilibrat, fin, amplu si persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,5°C
INSOLATIE 1580 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 226 zile
PRODUCTIA 4850 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Galben-Verzui
OLFACTIV Caracteristic soiurilor, intens si persistent, floral cu note usor minerale, persistent.
GUST Proaspat, fructuos, expresiv, echilibrat, fin, amplu si persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
FAURAR ROSU
Merlot & Cabernet Sauvignon Feteasca Neagra
FAURAR ROSU
Descriere

Soiurile sunt vinificate separat după o tehnologie clasica de fermentare pe bostina, în vase de inox de 150 Hl la 24-26°C, timp de 19 zile la Merlot, 21 zile la Cabernet si 14 zile Feteasca Neagra. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. 30% din vin este maturat exclusiv în vase de inox, iar 70% este maturat timp de 8 luni în barique de stejar romanesc la al doilea ciclu de utilizare.

PRECIPITATII 498 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1530 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 5900 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Caracteristic soiurilor, intens si persistent, condimentat cu note de piper verde, fructe uscate si cafea.
GUST Amplu, cu o evolutie ce acopera toate nivelele senzoriale, echilibrat si armonios structurat, final persistent cu tanini elaborati.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
FAURAR ROSE
Sauvignon Blanc & Feteasca Alba & Riesling Italico
FAURAR ROSE
Descriere

Este obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor rosii din soiurile Cabernet Sauvignon si Merlot recoltati la maturitate deplina. Maceratia peliculara este facuta la 12-15°C, timp de 1-3 ore. La vinificatie a fost folosita metoda saignée de separatie gravitationala a mustului rosé, urmata de decantare statica la 5°C timp de 24 ore. Fermentare in vase de inox de 100 Hl, la temperatura controlata 13°C timp de 14 pâna la 16 zile. Maturare 3 luni in vase de inox.

PRECIPITATII 526 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1460 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 5760 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe rosii de padure, predominant fragi, persistent.
GUST Proaspat, echilibrat, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
PRECIPITATII 518 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,3°C
INSOLATIE 1520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 218 zile
PRODUCTIA 5870 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rose
OLFACTIV Fructuos, cu nuante de fructe rosii de padure, predominant fragi, persistent.
GUST Proaspat, echilibrat, rotund, persistent.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
MONOGRAM ALB
Feteasca Alba
MONOGRAM ALB
Descriere

Cunoscut ca fiind un soi capricios, producerea lui este condiitonata de fiecare data de obitnerea unei bune maturitati a strugurilor. Conditiile anului 2014 au favorizat maturarea impecabila a soiului, expunându-l mai putin la factorii fiziologici de stress. Prin vinificatie s-a urmarit obtinerea unui vin mai elaborat, bine structurat, amplu, cu arome complexe date de maturarea pe depozit fin de drojdii, dar si cu pastrarea aromelor tipice de soi. Strugurii sunt separati de ciorchine, boabele nu se zdrobesc. Este folosit doar mustul de prima calitate obtinut prin scurgere gravitationala, fara presare. Decantarea mustului in tancuri de inox racite la 8°C, timp de 36 ore. Fermentatie alcoolica folosind drojdii specializate la 14°C. Durata fermentatiei: 3 saptamani. Batonage pe depozit fin de drojdii timp de 6 luni.

PRECIPITATII 526 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,2°C
INSOLATIE 1460 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 215 zile
PRODUCTIA 5040 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
OLFACTIV Fructuos, fin, nuante de flori de tei si note evident minerale pe un fond de alune usor prajite, persistent.
GUST Crocant si cremos, bine echilibrat, fin, amplu si expresiv, cu un postgust remanent usor amarui.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.
MONOGRAM ROSU
Feteasca Neagra
MONOGRAM ROSU
Descriere

Se produce din struguri obtinuti prin cules selectiv, din parcelele cele mai valoroase de Feteasca Neagra, pentru a cåror plantare au fost folositi altoi selectati special din arealul Ceptura. Tehnologia este orientatå spre obtinerea unui vin bine structurat, mai elaborat, cu o corpolenta peste medie çi cu pastrarea caracterului de soi. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie în rosu: clasicå pe bostina, in vase mici de inox la 22°C timp de 17-19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare in baricuri de stejar de 225 litri din care 30% - noi si 70% la a doua utilizare, la 15°C, timp de 8 luni. Invechire la sticla - minim 18 luni.

PRECIPITATII 485 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA medie anuala 10,4°C
INSOLATIE 1560 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 220 zile
PRODUCTIA 3745 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Arome condimentate de menta si prune uscate, intens si persistent, completat cu nuante de lemn de stejar.
GUST Expresiv, suplu, bine structurat, echilibrat, amplu, puternic dar rotund. Taninozitate moderata.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.