FLAMBOYANT
Cabernet Sauvignon, Merlot & Feteasca Neagra
FLAMBOYANT
Descriere

Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vita de vie avand o varsta medie de circa 40 ani. Cele trei soiuri care intra in sortiment sunt vinificate separat, parcelar.

Selectia din vie este continuata cu selectia manuala in doua etape (struguri si boabe), pe banda de triere. Flux menajat de prelucrare, cu separarea si zdrobirea usoara a boabelor. Metoda de vinificatie in rosu: in vinificatoare orizontale cu palete, clasica pe bostina, in vase mici de inox la 26-27 °C Cabernet Sauvignon - timp de 30 zile, Merlot – 22 zile si Feteasca Neagra – 19 zile.

Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, in barrique. Maturat in proportie de 100%, in baric de stejar romanesc, din care: 85% noi si 15% la a doua utilizare, timp de minim 12 luni. In cupaj participa cele mai valoroase butoaie, procentele per soiuri fiind: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20% si Feteasca Neagra 10%. Invechire la sticla minim 30 luni.

PRECIPITATII 360 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA 10.2°C medie anuala
INSOLATIE 1545 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE 197 zile
PRODUCTIA 1250 l/Ha
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Rosu - rubiniu intens cu reflexe purpurii
OLFACTIV Intens si persistent, complex: fructe de padure, piper verde si nuante de tutun macerat si cafea. Buchet elegant usor iodat.
GUST Complex si expresiv, amplu, robust dar rotund, cu un postgust remanent ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
Descarca fisa completa
Afla mai multe
ECO-FRIENDLY
  • Culegerea se face manual si doar noaptea pentru a elimina eventualul stres al strugurilor provacatde diferentele de temperatura
  • Nu folosim enzime
  • Folosim in foarte mare proportie drojdiile spontane
  • Dozele de sulf folosite sunt la cel mai mic nivel posibil, astfel ca pana la operatiunea de imbuteliere, vinurile raman aproape nesulfitate
Am demarat operatiunea de lucru in vederea obtinerii strugurilor ecologici.
Incepand cu 2021 o parte din productie va fi astfel, iar pana in 2028 toate vinurile vor fi ecologice.
Schimbarea tehnicilor de lucru si intretinere a viei survin ca o reactie la metodele culturale agresive dezvoltate in ultimii 50 de ani in toate plantatiile viticole.